Die andere minnaar

| 1 reactie

Mobiele telefoon in gedachten van vrouw

Smartphone, die andere minnaar; door Evelien Stougie

Urenlang staren jullie elkaar in de ogen. Als hij er niet is voel je je eenzaam, soms zelfs paniekerig. Alleen hij kan je diepste verlangens vervullen. Wanneer hij piept om aandacht ben je er gelijk. Hij is er voor je wanneer je hem nodig hebt. En als hij niet doet wat je wilt, ben je op z’n zachts gezegd teleurgesteld. En als hem iets ergs overkomt, ben je ontroostbaar.

De plek waar ie niet zo handig is, is de slaapkamer.

Ik bedoel je smartphone!

Hoe handig ook, op relationeel vlak werkt ie niet. Ja om online je sociale contacten te onderhouden. In het dagelijks verkeer met je partner kan het tot frustraties leiden. Wanneer je voor de zoveelste keer in je telefoon verzonken bent in plaats van aandacht te schenken aan je geliefde.

Oordeel zelf.

Het schijnt dat 1 op de 3 mensen eerst hun telefoon checkt nadat ze wakker worden.

En dan zeggen ze pas goeiemorgen.

Bij een kwart tot tweederde van de mensen ligt ie in of naast het bed. De vakantieganger vindt het erger om een mobieltje te verliezen dan hun trouwring.

Het geslachtsverkeer & je smartphone

Een rondgang op Google vertelt me dat 33% van de Amerikanen liever een week geen seks heeft dan hun smartphone te moeten missen. Een vijfde van de Duitse jongeren missen seks niet als ze moeten kiezen tussen seks of een jaar geen internet.

Voor 28% van de vrouwen in een Brits onderzoek verknalt de smartphone hun liefdesleven. Manlief mailt in plaats van lief te hebben. Maar de vrouwen zelf blijven ook niet achter. Maar liefst 12% van de mama’s gebruikt de mobiel tijdens de seks.

Dat is een statusupdate, die je liever niet leest.

Vrouwonline is het met me eens. Op nummer 1 in hun top 5 van ‘Slechtste gewoontes voor je seksleven’ staat de smartphone.

Ben jij single en juist op zoek naar een bedgenoot?

Wil je seks op de eerste date dan moet je een Android telefoon aanschaffen. Maar de Iphone lijkt een winnaar. Je hebt niet alleen meer seks. Je voelt je ook nog eens sexier.

Of je bent al sexy en hebt daarom een Iphone gekocht.

De Androidgebruiker heeft daarentegen een stabielere relatie en een bredere interesse. Ze zijn wel weer vaker op datingsites te vinden. De Blackberry komt er overal wat bekaaid af. Gebruikers van deze telefoon winnen enkel met de snelste bestelling van een alcoholisch drankje tijdens een date.

En voor de jonge smartphonebezitters onder ons, zij hebben meer seks dan jongeren met een aftands mobieltje.

Wat bieden apps ons?

Een vrij gezellige Facebook app voor de one night stand is BangWithFriends. Je wordt anoniem gekoppeld aan een andere gebruiker met jouw voorkeuren.

Uitleg gebruik app Bang With Friends door middel van plaatjes hoe je een condoom omdoet

Bang With Friends maar vrij veilig

‘A new Facebook app entitled ‘Bang with friends’ allows you to take the ‘poking’ facility of the social network to a whole new level’.

Tegelijkertijd is dit een hele veilige app. De makers waarschuwen je voor soa’s en andere onhebbelijkheden.

Ook een garantie voor seks zonder het veilig te hoeven doen, de Mama App. Die vertelt je precies wanneer je weer mag.

En als je klaar bent, grijp je direct weer naar je telefoon.

Vroeger greep je nog wel eens een sigaretje na het hoogtepunt. Nu niet meer. Althans 33% van de Britten niet meer.

De woordvoerder van dit onderzoek verklaarde: “Steeds meer mensen roken alleen nog buiten. Koppels hebben vaak geen zin om meteen na de daad naar buiten te gaan en in de kou te staan. Zij blijven dan liever warm binnen en pakken dus hun smartphone om te ontspannen.”

Huh? Iemand merkte terecht op dat je van seks juist ontspant.

Analoge minnaar

En dan blijkt het backlight van al die mobiele apparaten ook nog eens je slaap te beïnvloeden. Je komt minder goed in slaap en ontspant je minder. Kan je beter een potje vrijen. Dat ontspant meer.

En dat spelletje Wordfeud werkt ook niet echt lustopwekkend.

In het laatste onderzoekje wat ik vond, werd de ‘workaholic’ uitgedaagd de telefoon een avondje uit te zetten. Wat bleek? Ineens had hij meer tijd voor zijn gezin.

Vul ik het verder in of doe jij dat?

Of de cijfers nu kloppen van deze onderzoeken kan ik je niet garanderen. Maar al deze informatie bij elkaar opgeteld, leidt maar tot 1 conclusie.

Bant allen die smartphone uit de slaapkamer en hebt aandacht voor je analoge minnaar!

Mits je vrijgezel bent, maar dat heb ik al uitgelegd.

En ik maak een uitzondering voor telefoonseks. En sexting.

Eén reactie

  1. Hahahah goeie!
    Tjaa mensen hebben meerdere verslavingen…
    Misschien zijn dit de twee grootste!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.